Toyota Proace City Electric combineert optimale functionaliteit met emissievrije aandrijving

Deel met uw vrienden

  • Toyota Proace City (Verso) nu ook met batterij-elektrische aandrijving
  • Personen- en bedrijfswagenvariant ideaal voor emissievrije mobiliteit in stedelijk gebied en onbeperkte toegang tot milieuzones
  • Voorzien van 100 kW (136 pk) elektromotor en 50 kWh lithium-ion-accu
  • Actieradius van 260 tot 280 km (WLTP)
  • Veelzijdig inzetbaar dankzij 800 kg laadvermogen en 750 kg trekgewicht
  • Nederlandse marktintroductie in vierde kwartaal van 2021
Toyota-Yaris-Cross-Adventure

Toyota breidt zijn aanbod aan batterij-elektrisch aangedreven modellen verder uit met de Proace City Electric en Proace City Verso Electric, een lichte bedrijfswagen respectievelijk een personenversie hiervan. Beide batterij-elektrische Toyota modellen spelen optimaal in op de behoeften van professionals en gezinnen met een actieve levensstijl.

Alle versies van de Toyota Proace City Electric zijn uitgerust met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. De elektriciteit wordt geleverd door een 50 kWh lithium-ion-accu die gemonteerd is onder de laadvloer en op geen enkele wijze laadruimte in beslag neemt. De actieradius ligt tussen 260 en 280 kilometer (WLTP). De topsnelheid is begrensd op 135 km/u.

Standaard met 3-fase boordlader

Toyota levert de Proace City Electric standaard met een 3-fase 11 kW-boordlader. Hiermee is de batterij in ongeveer vijf uur volledig op te laden. De accu is ook geschikt voor 100 kW DC-snelladen, waarmee de accu in slechts 30 minuten tot 80 procent is opgeladen. Dankzij de verlichting in verschillende kleuren rond de laadaansluiting linksachter en de app ‘Toyota MyT’ is de laadstatus op afstand te controleren.

Kortst mogelijke laadtijden

De temperatuur van de lithium-ion-accu wordt beheerd door middel van een glycol-waterkoelsysteem en elektrische verwarming. Die houden de accu op de ideale bedrijfstemperatuur, onder alle omstandigheden bij temperaturen tussen -40 en +55 graden Celsius. Dat zorgt voor optimale accuprestaties en de kortst mogelijke laadtijden.

E-toggle en Drive Mode Selector

De Proace City Electric is standaard voorzien van een elektronische parkeerrem en een ‘e-toggle’-schakelaar op de middenconsole. Die dient voor het bedienen van de rijstanden Drive, Neutral en Reverse. Er is ook een B-stand, waarmee het regeneratieve remsysteem optimaal gebruikt wordt om extra energie terug te winnen tijdens remmen en vertragen. Met de rijmodi Eco, Normal en Power kan de bestuurder het karakter van de elektromotor naar wens instellen. In de meest efficiënte Eco-modus (geschikt voor zware belasting) worden het vermogen en koppel bijvoorbeeld gelimiteerd tot 82 pk (60 kW) en 180 Nm, terwijl de elektromotor in de Power-modus zijn maximale vermogen en koppel van 100 kW (136 pk) en 260 Nm levert.

Ruime keuzemogelijkheden

De Toyota Proace City Electric biedt klanten een breed spectrum aan keuzemogelijkheden. De bedrijfswagenversie komt op de markt met keuze uit de lengtevarianten L1 (4,4 meter) en L2 (4,75 meter). Het laadvolume bedraagt maximaal 3,9 m3. Het laadvermogen bedraagt 800 kg voor de L1 en 750 kg voor de L2. Het maximale geremde trekgewicht bedraagt in alle gevallen 750 kg. De compacte bestelwagen wordt aangeboden met twee afzonderlijke voorstoelen of optioneel een bestuurdersstoel plus een tweezitsbank. De Proace City Verso Electric wordt beschikbaar als L1 met vijf zitplaatsen en als L2 met zeven zitplaatsen.

Sterke groei

Met de compacte Proace City Electric en de eerder geïntroduceerde en grotere/ruimere Proace Electric zet Toyota belangrijke stappen in de markt van batterij-elektrische bedrijfswagens. De jaarlijkse verkoop van compacte, elektrisch aangedreven bedrijfswagens in Europa is sinds 2017 bijna verdubbeld tot ongeveer 20.000 stuks, waarmee dit segment vier keer sneller groeit dan het segment van de middelgrote elektrische bestelwagens.

Op de markt in vierde kwartaal 2021

De Toyota Proace City (Verso) Electric is bij uitstek geschikt voor professionals die behoefte hebben aan betrouwbaar en emissievrij vervoer voor toegang tot het groeiende aantal milieuzones, evenals voor klanten en gezinnen met een actieve levensstijl die waarde hechten aan milieuvriendelijke mobiliteit. De Proace City Electric zal bovendien bijdragen aan de doelstelling van Toyota dat in 2025 ten minste tien procent van de Europese Toyota verkopen voorzien moet zijn van volledig elektrische aandrijving.

De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Toyota Proace City Electric staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Meer informatie – zoals de prijzen – maakt Toyota in aanloop naar de verkoopstart bekend.

Proefrijden

Taxatie

Stel uw vraag