Ruitenwissers

Originele Toyota ruitenwissers zijn afgestemd op de bolling van uw voorruit en zorgen voor de juiste druk over de volledige breedte van het rubber. Zo heeft u altijd het best mogelijke zicht bij slecht weer. Wist u dat u al een set Toyota wisserbladen voor de voorruit, inclusief rubbers vanaf € 30,-

Uw Toyota ruitenwissers in het kort

 • Vanaf € 30,-
 • Optimale pasvorm

Waarom Toyota ruitenwissers?

Ruitenwissers bestaan uit twee delen, de arm die ervoor zorgt dat de druk op het rubber gelijkmatig verdeeld wordt en het rubber dat regenwater van de voorruit wist. Originele Toyota ruitenwissers zijn afgestemd op de bolling van uw voorruit en zorgen voor de juiste druk over de volledige breedte van het rubber. Zo heeft u altijd het best mogelijke zicht bij slecht weer. De rubbers van ruitenwissers slijten. Door de beweging over de ruit slijt het rubber langzaam af. Maar ook als u de ruitenwissers niet gebruikt droogt het rubber uit door UV straling van de zon. Het is daarom belangrijk uw wisserbladen tijdig te vervangen ook als u deze weinig gebruikt. Ook de arm slijt waardoor de druk op het rubber niet langer gelijkmatig verdeeld wordt.

Wanneer en hoe controleer ik mijn ruitenwisser?

Tijdens een onderhoudsbeurt controleert uw Toyota dealer of de wisserbladen vervangen moeten worden. Op de meeste Toyota ruitenwissers is een slijtage indicator aanwezig, deze kleurt wit als de wisser vervangen dient te worden, zo kunt u ook zelf zien of vervanging nodig is. Als u last krijgt van strepen, de wisserbladen gaan stuiteren of herrie maken is het tijd voor een nieuwe set wisserbladen.

Veelgestelde vragen over ruitenwissers

 • Wat is het verschil tussen een ruitenwisser, wisserblad, wisserarm en wisserrubber?
  Een ruitenwisser bestaat meerdere onderdelen: De wisserarm is het metalen deel voorzien van een veer dat vast zit aan uw Toyota. Het wisserblad is het flexibele deel tussen de arm en het rubber in en zorgt voor de juiste drukverdeling op de voorruit. Het wisserrubber is het rubberen deel dat contact maakt met uw voorruit en daadwerkelijk het water wegwist. Tegenwoordig worden het wisserblad en het wisserrubber als één onderdeel verkocht.
 • Hoe kan ik de levensduur van mijn wisserrubber verlengen?
   Maak uw wisserrubber regelmatig schoon met een zachte spons. Laat de ruitenwissers niet aanstaan terwijl u stilstaat. Laat de ruitenwissers niet aanstaan als de ruit droog is. Ontvet de voorruit regelmatig, zo kan vuil niet blijven plakken waardoor uw wisserrubbers beschadigen. Controleer of de wisserrubbers niet zijn vastgevroren voordat u ze gebruikt
 • Wat is de beste tijd om de ruitenwisser te vervangen?
  U kunt de wisserbladen (met wisserrubber) het beste vervangen in de herfst, dan valt immers de meeste regen en staat de zon laag waardoor het zicht snel slecht is.
 • Waarom slijten wisserrubbers ook als ik ze niet gebruik?
  UV straling van de zon droogt het rubber uit, hierdoor zijn ze minder flexibel en functioneren ze minder goed.