De APK keuring voor uw auto.

Waarom een APK keuring?

Bij een APK Keuring wordt gecontroleerd of uw auto nog verkeersveilig is en of de auto aan de milieunormen voldoet. Een APK Keuring is verplicht voor autobezitters. Op de site van het RDW checkt u wanneer uw auto opnieuw voor de APK Keuring moet. Dit doet u door uw kenteken in te voeren.

Wanneer is mijn auto toe een APK keuring?

Dat is afhankelijk van het type motor. Heeft de een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW, dan moet de auto 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, uiteraard vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK Keuring?

Elke APK wordt volgens een vast patroon gecontroleerd. Het is een checklist die door het RDW is opgesteld en wordt afgewerkt. Zo controleren we uw auto op de volgende onderdelen:

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Uitstoot uitlaatgassen
 • Kilometerstand
 • Voertuigbewijzen en voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstoffen

Wat moet ik doen als mijn auto is afgekeurd?

Wanneer uw auto wordt afgekeurd heeft twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen. In deze periode mag u alleen de weg op met deze auto om naar de garage te rijden. Let op het kan zijn dat uw auto niet is verzekerd. Dus ga niet rijden met de auto. Wordt uw auto afgekeurd dan neemt één van onze medewerkers contact met u op. Wij lichten u toe welke problemen wij geconstateerd hebben en hoe u deze het beste oplost.

Plan online een APK afspraak in bij Garage Mestrom in Groesbeek!

APK keuren bij Garage Mestrom in Groesbeek. Dit kan snel en goedkoop! Maak direct en makkelijk online uw afspraak. Tijdens de keuring beoordeelt één van onze RDW keurmeesters uw auto op een groot aantal punten. De RDW regels en veiligheid staan hier centraal. Bellen voor een APK afspraak kan ook met 024 – 397 21 76.

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

Wanneer uw Auto gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto en het type brandstof. U kunt altijd contact opnemen met ons om de APK Datum op te vragen

APK 2 maanden eerder

Wist u dat u uw APK tot 2 maanden eerder uit mag voeren? Dit heeft geen invloed op de volgende APK keuring. Uw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de uiterste keuringsdatum. U hoeft dus niet te wachten en kunt gewoon een afspraak maken.

Het is daarnaast ook mogelijk om uw APK en onderhoud te combineren. Dat scheelt u weer tijd en is dus wel zo handig.

Wat houdt de APK keuring in?

Bij Garage Mestrom in Groesbeek kunt u terecht voor een APK keuring voor elk merk auto. Tijdens de keuring beoordeelt onze APK-keurmeester uw auto op een groot aantal punten. Hierbij ligt de nadruk op veiligheid en milieu. Volgens het RDW moet uw auto standaard voldoen aan een aantal veiligheid en milieu eisen.

Bekijk hier alle APK controle punten voor uw auto. Wij voeren de APK controle uit volgens de RDW eisen. Deze zijn voor heel Nederland gelijk en kunnen dus niet afwijkend zijn. Het RDW controleert ons wekelijks d.m.v. steekproeven. Hierbij lopen ze samen met de APK-keurmeester de auto geheel opnieuw na. Becker Hengelo is bevoegd door het RDW voor het keuren van auto’s en het te naam stellen van gebruikte en nieuwe auto’s.

Keuring APK rapport

Na de keuring ontvangt u van de APK-keurmeester een keuringsrapport. Hier staat of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. Daarnaast staat er een overzicht op van advies / aandachtspunten. Advies of aandachtspunten zorgen niet voor afkeur van uw auto maar geven u informatie dat u wellicht op korte termijn een onderdeel moet vervangen of repareren. Wij zullen u altijd uitleggen wat deze onderdelen of reparaties zijn. U komt dus niet voor verassingen te staan. Het zomaar vervangen of repareren van onderdelen doen wij nooit zonder uw toestemming.

APK met grote of kleine beurt combineren bij Garage Mestrom in Groesbeek

Een APK keuring is een momentopname dat vooral gericht is op verkeersveiligheid. Een keuring geeft u geen garantie tot een jaar probleemloos rijden. Hiervoor is regulier onderhoud aan uw auto noodzakelijk. Ook dit kunnen wij met onze professionele service voor u verzorgen. Is uw auto toe aan een APK? Controleer direct of uw auto tevens onderhoud kan gebruiken, want dit kan u dan wellicht makkelijk combineren.

Is uw auto niet op tijd APK gekeurd? Dan loopt u het risico op een boete. Daarnaast mag u ook niet verder rijden als u aangehouden wordt.