Historie

In 1954 begon Joop van der Geest in Ter aar voor zich zelf.

Hij is na de ambachtsschool gaan werken eerst in de metaal sector en later in de landbouwmechanisatie. Hij werkt zich op tot zelfstandig tractor monteur welke met een service auto langs de boeren ging welke problemen hadden met hun tractor. Maar op een gegeven moment wilde hij graag voor zichzelf beginnen. Maar iets geschikt te vinden in het begin van de jaren 50 viel niet mee. Tot hij een tip kreeg dat er in Ter Aar iets te koop kwam.

En zo is Joop van der Geest in 1954 in Ter aar voor zich zelf begonnen. Hij bleef tractoren repareren maar nu ook fietsen, bromfietsen, waterpompen en freesmachines.

Echter in Nederland ging de economie snel vooruit en ook in Ter Aar veranderde toen snel erg veel. De tuinders en kwekers in Ter Aar ging over op telen van bloemen in plaats van groente. En deze bloemen die moesten worden geveild in Aalsmeer en niet in Ter Aar. Dus Joop van der Geest verkocht vanaf die tijd auto’s aan zijn klanten.

Hij wilde op een gegeven moment graag autodealer worden en ging bij diverse merken zijn licht opsteken. Maar de merken die Joop op zijn verlanglijst had waren al in Alphen a/d rijn vertegenwoordigd, dus daar kon hij geen dealer van worden. In 1965 werd de zaak en woning afgebroken en verbouwd tot het pand met een autoshowroom en een bovenwoning.

In 1967 kwam Joop in aanraking met een Toyota Crown via een kennis van een zwager. Hij vond dit en mooie auto simpele degelijke techniek en je kon overal goed bij. Dat merk sprak hem aan. Hij heeft toen het adres van de importeur van die auto opgeschreven. De andere dag heeft hij toen naar Louwman & Parqui gebeld en hij wilde graag met hen praten over een dealerschap van Toyota.

In Februari van 1968 is het dealerschap getekend en is Automobielbedrijf J.J. van der Geest officieel Toyota dealer voor Ter Aar en Omstreken. Door de verkoop van auto’s kreeg van der Geest behoefte aan een groter buiten terrein.

Hij was dan ook erg blij dat hij het land naast zijn zaak kon kopen van de kerk. Twee jaar later kon hij ook de grond kopen van het PEN transformatorhuis welke voor zijn pand stond. Op deze plek heeft toen direct de BK-gas pomp gestaan want in de jaren 70 en 80 reden er veel auto’s op LPG .In Januari 1982 werd Joop ziek en overleed hij op 59 jarige leeftijd. Zijn zoon Simon nam het bedrijf van zijn vader over op 20 jarige leeftijd.

Het ging goed met het bedrijf en het merk Toyota dat het op een gegeven moment uit zijn jasje was gegroeid. En toen is er naast het pand een nieuw pand gebouwd. Dit is nog steeds het huidige pand van Automobielbedrijf J.J. van der Geest B.V. aan de Westkanaalweg 37 te Ter Aar. In 2000 werd het Shell tankstation grondig verbouwd en aangepast aan de nieuwste eisen en techniek. Sinds 2019 zijn we overgestapt op het merk Esso.

Sinds de overname van het bedrijf kwam Jeanette, de vrouw van Simon, na hun huwelijk ook bij het bedrijf werken. Zij werkt ondertussen ook al bijna 30 jaar binnen Autobedrijf J.J. van der Geest. Samen met Jeanette leidt Simon het bedrijf in goede banen. In 2016 kwam er ruimte vrij op de werkplaats receptie van het bedrijf, en na het afronden van zijn studie aan de IVA, nam zoon Joep deze taak voor zijn rekening. Sinds enkele jaren is hij verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd op het gebied van aftersales. Sinds februari dit jaar, 2021, is ook dochter Maartje werkzaam binnen het bedrijf.

Al met al hopen zij nog vele jaren het merk Toyota te mogen vertegenwoordigen als familiebedrijf.